Skip to main content
Spread the love

La concursul de poeme feministe organizat pe blogul gabrielascrie.ro între 26 august-27 septembrie s-au înscris 5 poete, le menționăm numele mai ales pentru că noi credem în parcursul lor literar și în potențialul lor poetic: Anca Șugar; Mariana Faur; Roxana Elena Sandu; Tudorănescu Alexia Maria; Vlad Antonia. Prezența lor în acest concurs ne onorează și le urăm succes în drumul lor spre marea poezie.

Mariana Faur este câștigătoarea concursului! Va primi cu titlul de Premiu 1 exemplar al cărții vorbesc din nou pozitiv și din nou pozitiv (Editura Charmides, 2019) cu autograful autoarei iar hitul său cu care ne-a convins: Imaturitate prin ochi maturi, va deveni parte sau întreg motto pentru viitoarea carte semnată de Gabriela.

Poezia Marianei Faur se ridică pe umerii poeziei contemporane cu o dexteritate textuală impresionantă, străpunge cotidianul superficial bombardat cu show-ri de mare audiență și conținut toxic. Ce naște trivialul? Aceasta este una dintre marile întrebări ce stau sub semnul liricii sale, pătrunde deep down în securitatea emoțională gelatinoasă cu autoironia și autocritica Încă nu mi-am luat diploma deCea mai enervantă persoană din lume”/De la Harvard şi încă nu am realizat multe, dar totuşi. Am descoperit un talent nativ de a reacționa în fața nedreptăților sociale, așa cum numai o conștiință deja matură ar putea reacționa.

Anca Șugar; Roxana Elena Sandu; Tudorănescu Alexia Maria și Vlad Antonia vor primi Premiu pentru participare și implicare o copie a unui poem în limba engleză semnat de Gabriela, cu titlu gratuit, poem pe care publicul larg îl poate găsi și cumpăra aici! De aici nimeni nu pleacă învins. Pentru că știm cel mai bine sentimentul că ai pierdut ceva.

Ne cerem scuze că acest anunț nu a fost postat pe 10 octombrie la ora 10:00, așa cum am anunțat anterior, ne vom lua revanșa prin materialele pe care le vom posta în continuare pe blog. Rămâneți aproape și deschideți o șampanie în cinstea acestor rezultate prietenoase.


Spread the love