Anul 2022 mi-a adus o ploaie de foc în sensul cel mai crud al expresiei. Dar pe de altă parte, făcând un bilanț, am realizat că am avut destul de mult de muncă încât să-mi distrag atenția și nu a fost deloc muncă în zadar.
În luna martie Casa de pariuri literare mi-a publicat cartea de poeme Aștept primăvara și vine – Dragoș. Mai mi-a adus din partea editurii Charmides publicarea volumului de poeme vax.
Am început să colaborez la proiectele extraordinare ale unor oameni, și pe care am grijă de atunci să le alimentez cu informații proaspete, cu creații pe care cititorii să le iubească: Revista Literatura de azi (rubrica Blister, unde semnez un poem în fiecare miercuri și-l puteți citi la o cafea fiindcă este publicat dimineața devreme), Revista Psyche (o dată pe lună public o recenzie la o carte care mi se pare că are ceva de vindecat în noi, de obicei la începutul fiecărei luni este urcată recenzia, tu poți să-ți aranjezi activitățile așa încât să o citești în voie), cultura.inmures.ro (la rubrica Opinii, lb. ro, public în fiecare vineri o recenzie la o carte care-mi face cu ochiul și care are o oarecare legătură cu Mureșul, și când nu are, însemnă că legătura sunt eu), Editura Eikon (ajut manuscrisele să fie cât mai curate pentru tipar, le corectez iar ele apoi ajung în mâinile voastre fuga-fuguța).
Îmi place să am aproape de mine revistele literare, așa că am publicat în câteva: MarchettiArtGallery (Italia, lb. italiană), Újvárad (Oradea, lb. maghiară), Familia, (Oradea), Planeta Babel, (București), Apostrof, (Cluj), Vatra, (Târgu Mureș), România literară, (București), Bucovina literară, (Suceava), Marea Târnavă Mică, (Târnăveni), unele reviste mi-au oferit onorariu (pe înțelesul tuturor, au plătit munca mea de creație) și țin să le mulțumesc pe această cale, am mai putut mânca un mic, o gutuie, o merdenea și poate că mi-am luat și o bluză, dar nu-s sigură, oricum, să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului. Am jurizat 2 concursuri literare: Concursul Z9 poezie (Sibiu) și Concursul de creații literare Carmen Sylva, organizat de Asociația Nevăzătorilor din România (București). Cu Andrei Crăciun am discutat în cadrul podcastului 7 Arte despre ce înseamnă pentru mine acasă, poezie, părinți și cotidian. Cu Ramona Boldizsar am vorbit despre copilărie, poezie, maternitate, discriminare, feminism și despre cărți în podcastul ei Perfect Contemporan. Au scris despre cele 2 cărți recente ale mele: Andrada Yunusoglu (citestema.ro), Ramona Boldizsar (psyche.ro), Călin Crăciun (Revista Vatra), Hristina Doroftei (Revista Vatra), Daniel Cristea-Enache (Literatura de azi).
PEN România m-a primit în club grație recomandărilor scriitoarelor Mariana Gorczyca, Miruna Vlada și Ioana Nicolaie, astfel am devenit membră în an centenar în data de 11 decembrie. Sper să fiu o voce care pâlpâie în inima acestei organizații care promovează literatura și apără libertatea de expresie.
Le mulțumesc editurilor pentru cărțile dăruite blogului gabrielascrie.ro: Litera, Casa de pariuri literare, Publisol, Tracus Arte, precum și autorilor care s-au asigurat că biblioteca Gabrielei dăinuie.
Casa de pariuri literare a donat, de asemenea, 35 de exemplare de cărți pentru copii, Bibliotecii Municipale Târnăveni. O parte dintre ele vor fi distribuite copiilor din Târnăveni cu titlul gratuit în cadrul activităților. O parte dintre ele vor fi reținute la Bibliotecă. Mulțumesc Bibliotecii Municipale Târnăveni pentru deschiderea la colaborare și CDPL pentru donație!
Fie ca anul 2023 să ne aducă mai mult timp pentru a scrie, a lectura și a face tot binele de care suntem în stare! Iarna următoare vreau să așez la gâtul copiilor pe care îi întâlnesc în frig întinzând mâinile la ușile închise ale magazinelor – fulare tricotate de mâinile mele. Le mulțumesc anul acesta tuturor celor care au fost blânzi, generoși, binevoitori, creativi și inimoși și mie pentru tot!