Skip to main content


Spread the love

Ne bucurăm să promovăm Valea Jiului prin ceea ce se pregătește să devină în perioada următoare: Jewel Valley, o Vale a Roboticii – Robotics Valley. Începută ca un vis frumos de către RO 063 Wafy, dezvoltată de AlphaBit și multiplicată de RoboKey – RO 161 și Digital Thunder, pasiunea elevilor pentru acest domeniu s-a constituit în cel mai bun proiect educațional informal și non-formal, pentru competențe care depășesc limitările programei școlare. Și sperăm să continue prin înființarea unui hub de robotică la Mina Petrila și creșterea numărului de robotică în toate liceele din Valea Jiului.

Programul de robotică din Valea Jiului s-a calificat între cei 61 de finaliști, din 1450 de aplicații primite pentru premiile New European Bauhaus: beautiful, sustainable, together. Puteți vota aici: https://prizes.new-european-bauhaus.eu/finalists.

Pași:

1️⃣ se adaugă e-mailul

2️⃣ se accesează link-ul din e-mail

3️⃣ scroll și vot, pentru fiecare culoare/strand, la subpunctul 3, proiectele din România

Robotics Valley este la STRAND Education Champions, punctul 3. Prioritizing the places and people that need it the most, cu proiectul 𝗦𝘂𝘀𝘁𝗮𝗶𝗻𝗮𝗯𝗹𝗲 𝘀𝗸𝗶𝗹𝗹𝘀 𝗳𝗼𝗿 𝗮 𝗡𝗘𝗕 𝗳𝘂𝘁𝘂𝗿𝗲, Petrila, Romania.

Inițiativa are ca scop tranziția de la o economie în declin și poluantă, la una ecologică și inovatoare, în care rolul femeilor este mai vizibil, iar tinerii decid viitorul. Scopul este de a dezvolta abilități în domeniul roboticii, al finanțelor, al sustenabilității și al cetățeniei în rândul elevilor, în cadrul multidisciplinar, inter-generațional și participativ al unui centru de robotică și al diferitelor activități educaționale și de co-creare, care vor fi utilizate ulterior pentru a dezvolta o zonă urbană atractivă, sustenabilă și favorabilă incluziunii.

Text și fotografii preluate de pe pagina de facebook Robotics Valley.


Spread the love
Gabriela